Otava
24. - 26. 4. 2009

Pro většinu vyznavačů divoké vody je horní tok Otavy známým pojmem. Bohužel je většinu roku v řece nízký stav vody. Takže je třeba využít jarního tání sněhů na šumavských kopcích a "dát" Otavu od soutoku Vydry s Křemelnou do Radešova, nebo i dál, během března a dubna. V té době je většinou v tomto úseku voda "za tři" a pokud vyjde počasí, co víc si vodák může přát.
Stejně jako každý rok, tak i letos tu i my trávíme dubnový víkend. Sjíždíme se už v pátek. Někteří až z druhého konce republiky-Ostravy, nebo snad z Karviné? No, vždyť je to jedno, viďte Lemelů
? Rozebíráme situace a pochvalujeme si stav vody, nejlepší za několik posledních let. Náladu nezkazí ani noční mráz.
V sobotu ráno ledová námraza z oken aut rychle mizí s brzkými ranními paprsky slunce a hřejí nás po celý den. Teplota vystupuje až na  dvacet stupňů. Příznivého počasí využívá spousta dalších vodáků a na Otavě, jako každoročně, probíhá i  závod na lodích. V sobotu stíháme sjet řeku na našich dvou raftech (Colorado a Pulsar) několikrát. Kdo  toho nemá dost, přidává ještě výlet na kole, nebo pěšky. Do kempu se dostavil i stánek s Pardálem, kde probíhaly soutěže o ceny. Někdo na to měl hlavu, tak zvolil vědomostní test, no a někteří se pro výhru dost nadřeli (třeba mě bolely ruce ještě týden). I letos Čert slavil narozky a i letos přivezl soudek až z Plzně, takže večer u ohně bylo jako vždy veselo.
Neděle proběhla ve stejném duchu jako sobota. Odpoledne jsme se rozjeli každý svou cestou s přáním znovushledání o měsíc později na Soumaráku, abychom si sjeli Teplou Vltavu. Ale kdo ví, jak to bude, když ochranáři to myslí s řekou tak  dobře a vymysleli na letošní rok nová pravidla pro splouvání.